Ručna limfna drenaža lica

Ručna limfna drenaža lica

Vjerojatno ste već čuli da brojni celebrityji pred važne izlaske odlaze na limfnu drenažu lica. To i ne čudi, s obzirom da ovaj tretman brzo osvježava i tonira kožu, smanjuje otečenost i podočnjake. Isprobajte ga i vi!


Limfa i limfni sustav imaju vrlo važnu ulogu u našem organizmu, pa je za organizam vrlo korisno svako-toliko potaknuti kolanje limfe organizmom, najbolje kroz ručnu limfnu drenažu cijeloga tijela.
No, za brzi face lifting efekt, ovaj tretman primjenjuje se samo na područje lica i vrata, odnosno izvodi se ručna limfna drenaža lica.


Koje su prednosti ručne limfne drenaže lica?
Ručna limfna drenaža lica je vrlo nježna vrsta masaže, pa nema rizika od neugodnog crvenila kože. Izvodi se tapkanjem na određenim predjelima, odnosno povlačenjem kažiprsta i palca u početku kružnim potezima. Kasnije u tretmanu prevladavaju pravocrtni potezi, kojima se limfa usmjerava u limfni čvor. Vrlo je temeljita, te stimulira zatezanje kože, što znači da će nakon tretmana koža biti tonirana i blistava.
No, efekt ručne limfne drenaže prodire i duboko ispod kože: stimulira se kolanje limfe, pa je prvi rezultat koji se primjećuje nakon tretmana smanjena podbuhlost i otečenost, a ako imate problema s podočnjacima, primijetit ćete da se oni nakon tretmana znatno smanjuju.


Kome je ručna limfna drenaža lica namijenjena?  
Premda bismo isprva mogli pomisliti kako je ovaj tretman namijenjen isključivo ženama srednje i starije dobi, ručnu limfnu masažu lica preporučujemo i mlađima. Prvenstveno kako bi se održavao tonus kože i kako bi se na vrijeme počelo raditi u korist zdravlja kože lica u starijoj dobi, no jednako tako ručna limfna drenaža lica može pomoći u suzbijanju problema s aknama.
Ručna limfna drenaža lica preporučuje se svima onima koji imaju sklonost natečenosti u području lica, bez obzira stoji li iza toga neki „trajni“ razlog, poput stresa ili nesanice ili se pak radi o nekom „privremenom“ uzroku, poput dugog putovanja ili većeg unosa soli.

Osim očitih pozitivnih promjena na licu, ručna limfna drenaža ima pozitivan učinak i djeluje opuštajuće na čitav organizam.