Prenatalna masaža

Prenatalna masaža

Ako ste ikad bili na masaži, sigurno znate kako se nakon masaže osjećate bolje – psihički i fizički. Isto vrijedi i tijekom trudnoće: posebno osmišljen tretman ublažit će posljedice bolova koji se javljaju kao posljedica dodatne težine i promjene načina držanja. Osim ublažavanja bolova, cilj ovakvog tretmana su i smanjenje stresa i bolje opće stanje buduće mame.Što morate znati o prenatalnoj masaži?
Masaža trudnica pažljivo je osmišljen tretman koji se fokusira na gornji dio leđa, noge i ruke, nalik klasičnoj masaži, a tretman se završava masažom lica, kako biste se potpuno opustili. Prenatalna masaža u potpunosti je sigurna nakon prvog tromjesječja, tijekom kojeg se masažu ne smije izvoditi. Oko samog tretmana možete konzultirati i s vašim liječnikom, a prije dolaska na tretman u studio Noa, svakako nam napomenite da ste trudni. 
Masaža se primjenjuje u bočnom položaju, kako bi se izbjeglo ležanje na leđima, te omogućila nesmetana cirkulacija.


Koje su prednosti prenatalne masaže?
Masaža smanjuje razinu hormona povezanih sa stresom, te djeluje relaksirajuće i opušta mišiće. Povećava cirkulaciju krvi, što je tijekom trudnoće posebno važno, te stimulira rad limfnog sustava, odnosno pomaže u izlučivanju štetnih tvari iz organizma. Brojna su istraživanja pokazala kako masaža tijekom trudnoće pomaže ukoliko patite od nesanice. Kod mnogih trudnica javljaju se problemi s bolovima u zglobovima, vratu i leđima, te grčevima u nogama. Masaža se pokazala kao djelotvorno rješenja za sve navedene probleme, te posebice kada je u pitanju oticanje ruku i nogu, a može imati i pozitivan utjecaj na usporenu probavu.


Po čemu se prenatalna masaža razlikuje od drugih?
Prenatalna je masaža u potpunosti prilagođena trudnicama, odnosno svim anatomskim promjena do kojih dolazi tijekom trudnoće. Tijekom klasične masaže, veći dio vremena provodi se ležeći na trbuhu, a ostatak na leđima, dok se prenatalna masaža izvodi ležeći na boku. Osim toga, prilikom prenatalne masaže ne koristimo metode dubinskog masiranja, već blage pokrete, laganog pritiska. Ukoliko želite da naš terapeut detaljnije obradi neki određeni dio tijela, slobodno to napomenite prije početka ili tijekom tretmana. Naši terapeuti stoje vam na raspolaganju za sve dodatne upite i konzultacije vezane uz tretman.