Klasična masaža

Klasična masaža

Kada pomislite na masažu, vjerojatno prvo što vam padne na pamet jest tretman koji nazivamo klasičnom masažom. Klasična masaža obuhvaća cijelo tijelo, ali se najčešće izvodi parcijalno. U našem studiju, najčešće tražena parcijalna klasična masaža je masaža leđa.


Što je klasična masaža?
Masaža čiji je cilj potpuno opuštanje cijelog tijela. Kako bi pokreti bili što jednostavniji i iskustvo masaže ugodnije, terapeut koristi ulje za masažu na tijelu. Klasična masaža objedinjuje nekoliko tehnika masaže, od povlačenja i pritiska do istezanja i tapkanja.

Terapeut će masažu prilagoditi vašim potrebama i preferencijama, stoga prije početka tretmana terapeutu napomenite želite li jak, umjeren ili lagani pritisak ruke. Terapeuta svakako upoznajte sa svojim tegobama i bolnim područjima, kako bismo tretman mogli u potpunosti prilagoditi vašim potrebama.


Koje su prednosti klasične masaže?
Masaža se koristi kao tehnika opuštanja i liječenja već tisućama godina. Masiranjem tkiva i mišića postižu se brojne pogodnosti za organizam, a neke od njih su:

  • Povećanje razine kisika u krvi
  • Smanjenje količine toksina u mišićima
  • Poboljšanje cirkulacije
  • Detoksikacija organizma
  • Brža regeneracija tkiva
  • Uklanjanje napetosti


Zašto odabrati klasičnu masažu?
Klasična masaža odličan je odabir kada osjećate laganu bol u nekom dijelu tijela. U dogovoru s našim terapeutom možete se odlučiti za parcijalnu ili masažu cijelog tijela, s fokusom na problematični dio.

Jednako tako, klasična masaža je pravi odabir ukoliko po prvi puta dolazite na masažu ili pak ukoliko jednostavno želite odvojiti malo vremena za sebe, uživati u opuštanju ili jednostavno napraviti nešto vrlo pozitivno za vaše tijelo.


Što očekivati od tretmana?
Nakon tretmana klasične masaže osjećat ćete bolju cirkulaciju u tijelu, bit ćete opušteniji,  te ćete osjetiti olakšanje u dijelu tijela u kojem ste prethodno osjećali bol.

Još jednom napominjemo kako je komunikacija s terapeutom vezana za tretman vrlo važna. Kako bismo tretman mogli maksimalno prilagoditi vašim potrebama, terapeutu slobodno recite sve što vam odgovara ili pak smeta, bilo da je riječ o indikacijama ili kontraindikacijama za izvođenje masaže, bolnim područjima na tijelu ili jačini pritiska koju preferirate. Jednako su nam važni i svi drugi detalji – je li vam dovoljno toplo ili hladno u studiju, odgovara li vam pozadinska glazba ili bilo što drugo.  Jer ipak, ovo je vrijeme koje posvećujete svojem zdravlju, a nama je vrlo važno da se osjećate ugodno, kako bi masaža postigla maksimalan željeni efekt.