Depilacija voskom

Depilacija voskom

Depilacija podrazumijeva uklanjanje dlačica iz korijena. U studiju Noa nudimo Vam postupak depilacije hladnim voskom, kao jedan od najefikasnijih načina „rješavanja“ neželjenih dlačica.


Hladni vosak, topli vosak, šećerna pasta, kruti vosak… Koju metodu koristiti? U studiju Noa odlučili smo se za najkvalitetniji hladni vosak iz jednostavnog razloga što vosak smatramo najefikasnijom metodom uklanjanja dlačica. Vosak najbolje prianja uz dlačice, čak i one najtanje, pa ih najradikalnije i odstranjuje. Metoda hladnog voska je prema našem mišljenju više „higijenska“, praktična i jednostavna je za primjenu.


Koja je razlika između hladnog i toplog voska?
I jedna i druga metoda koristi više-manje isti vosak u postupku. Topli vosak se prodaje u (metalnim) posudama koje se zagrijavaju, te se iz njih spatulom vadi i nanosi na kožu (i dlačice) u smjeru rasta dlačica. Nakon nekoliko sekundi, kad se vosak malo stvrdne, na njega se nanosi trakica koju ćemo britkim potezom odstraniti u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Hladni vosak je vosak koji dolazi u „patronama“. Patrone se zagrijavaju u posebnim aparatima. Vosak se vrlo lako nanosi na kožu, pomoću valjka koji se nalazi na vrhu.

Depilacija, nažalost, nije bezbolan proces, što naravno ovisi od osobe do osobe. Većina pripadnica ljepšeg spola ne može izbjeći ovaj tretman, već barem jednom mjesečno mora ukloniti dlačice. Depiliramo li ih redovito, dlačice će se s vremenom prorijediti, pa će se s vremenom i vremenski razmak između dvaju tretmana povećati. No, postoji i nekoliko „caka“ koje možete isprobati kako biste si postupak depilacije učinili ugodnijim.

Hidracija kože. Vrlo je vjerojatno da je osobama sa suhom kožom depilacija bolniji proces nego onima koji taj problem nemaju. Suha koža zatvara pore, a što su pore više zatvorene, to su i dlačice teže za uklanjanje. Njegujte svoju kožu i koristite sredstva koja pomažu hidraciji kože tijekom cijele godine.

Napravite peeling. Nekoliko dana prije dolaska na tretman (nikako neposredno pred dolazak!) napravite lagani peeling, kako biste „oslobodili“ moguće zarasle dlačice. Na taj ćete način „izvući“ i one dlačice koje rastu pod epidermom, te će depilacija biti uspješnija.

Nekoliko dana nakon depilacije, napravite još jedan peeling, ovaj put kako biste spriječili da nove dlačice počnu rasti „pod kožom“ i izazovu neugodno crvenilo ili prištiće.

Mjesečnica. Izbjegavajte depilaciju nekoliko dana prije ili tijekom mjesečnice. Gotovo je polovica žena tijekom tog perioda posebno osjetljiva, pa će njima i depilacija tada vjerojatno biti bolnije iskustvo.

Počnite zimi. Idealno vrijeme za započeti s depilacijom je zima (pogotovo ukoliko još ne prakticirate ovu metodu depilacije), da bi se do ljeta količina dlačica razrijedila, odnosno da bi prošao sto duži vremenski razmak među depilacijama.

Koristite hladne obloge. Ukoliko imate osjetljivu kožu, te vam se nakon depilacije uredno pojavljuje crvenilo ili otekline – koristite hladne obloge, u ovom su slučaju vrlo djelotvorni za sprječavanje upala i oteklina.

Ne čekajte predugo. Optimalno vrijeme za depilaciju je kad one narastu do cca 5 do 7 milimetara. Kada su prekratke, postoji mogućnost da vosak „ne uhvati“ baš svaku. Kada su preduge, više će boljeti.

Sunčanje, tople kupke i treninzi. Izbjegavajte sunčanje, tople kupke i treninge odmah nakon depilacije. Dozvolite i koži da se odmori.U Studiju Noa najvažnija nam je vaša sigurnost, te poduzimamo sve mjere zaštite kako bismo zaštitili naše korisnike i naše djelatnike. Više o mjerama zaštite u Studiju Noa možete pročitati ovdje, a preporuke HZZJZ-a možete pronaći ovdje