Brazilska maderoterapija – prirodna metoda uklanjanja celulita

Brazilska maderoterapija – prirodna metoda uklanjanja celulita

Polako ali sigurno, približava nam se ljeto! Vrijeme je da se „pozabavimo“ s onih par kilograma viška, koje smo vjerojatno zaradili dok smo bili zatvoreni doma i „ne radili ništa“. Donosimo novu, prirodnu i vrlo efikasnu metodu uklanjanja celulita, predstavljamo vam Brazilsku maderoterapiju!

Čašice za brazilsku maderoterapiju

Ako muku mučite s tvrdokornim masnim naslagama – vašim je mukama došao kraj! U našem salonu nudimo tretman brazilske maderoterapije, jedan od najefikasnijih prirodnih načina uklanjanja celulita s kojim smo se dosad imali prilike susresti.

Ovo je relativno novi tretman oblikovanja tijela u našim krajevima, koji vrlo brzo dobiva na popularnosti zbog rezultata koji su kod velikog broja osoba vidljivi već nakon prvog tretmana.


Što je brazilska maderoterapija?

Brazilska maderoterapija je neinvazivan tretman oblikovanja tijela, u kojem se, kao i kod klasične maderoterapije, koriste drveni rekviziti. Dok se kod klasične maderoterapije koriste drveni valjci, popularno nazvane oklagije, kod brazilske maderoterapije koriste se drvene čašice (koje podsjećaju na zvona s drškama), za dolaze u pet različitih veličina.

Pritiskom čašice na površinu tijela stvara se vakuum, pa se pažljivo isplaniranim pokretima po „kritičnim“ zonama tijela dopire ne samo do površinskih naslaga masnog tkiva, već i do onih dubljih. Ovim se tretmanom tvrdokorne, dubinske naslage masnog tkiva „razbija“ na manje nakupine, koje se kasnije lakše razgrađuju.


Koliko vremena treba do prvih rezultata?

Ono što je najbolje kod tretmana brazilske maderoterapije jest da su rezultati kod velike većine osoba vidljivi već nakon jednog jedinog tretmana. Naravno, sve to ovisi od osobe do osobe, te vam možemo obećati da ćete nakon prvih tretmana osjećati i vidjeti promjene. Brazilska maderoterapija se najčešće primjenjuje u 10 tretmana, tijekom kojih će i osobe sa najizazovnijim slučajevima masnog tkiva postići željene rezultate. Odlučite li se za paket brazilske maderoterapije u Studiju Noa, na 10 tretmana, poklonit ćemo vam dva tretmana gratis.


Koliko vremena treba proći među tretmanima?

Premda smo čuli za salone koji primjenjuju tretmane svakodnevno, mi ćemo vam preporučiti najviše tri tretmana tjedno. Kod prvog dolaska na tretman, možete očekivati kratku konzultaciju s našim terapeutom iz jednostavnog razloga što tretman treba primijeniti individualno. Ako ste nešto osjetljiviji, pa lako „zaradite“ modrice, u početku ćemo vam preporučiti tretmane kraćeg trajanja, kako bismo izbjegli podljeve. Optimalno bi bilo primijeniti tri tretmana tjedno.

Pitate se zašto? Brazilska maderoterapija je izuzetno efikasna metoda razbijanja masnih stanica, te se pri svakom tretmanu razgrađuje velika količina masnih stanica. Želimo biti sigurni da organizmu omogućimo dovoljno vremena, barem jedan cijeli dan, da izbaci razgrađene masti i toksine putem limfe prije sljedećeg tretmana, kako ga ne bismo nepotrebno opteretili.


Koliko traje tretman brazilske maderoterapije?

Ukoliko se odlučite na određeni dio tijela, primjerice samo noge ili samo leđa, tretman traje 30 minuta. Ako se brazilska maderoterapija primjenjuje na cijelo tijelo, tretman traje 50 minuta do sat vremena.


Kako izgleda tretman?

Prilikom tretmana, naš terapeut koristi set od pet drvenih čašica. Neke su veće, neke manje, ovisno o dijelu tijela na kojem se koriste. Pritiskom čašica na površinu tijela u njima se stvara vakuum, a tkivo zahvaćeno čašicom se „odiže“ u njenu unutrašnjost. Čašice se povlače pomnim pokretima, kako bi se doprlo do dubljih slojeva tkiva. Pritom dolazi do značajnog zagrijavanja, pospješuje se prokrvljenost tkiva, a samom cirkulacijom potiče se izbacivanje toksina i viška vode iz tijela. Ujedno se pritom postiže se i lifting efekt.

Ono što treba posebno napomenuti jest da je brazilska maderoterapija u potpunosti prirodan tretman. Ne koriste se nikakvi kozmetički ili kemijski preparati, već samo prirodna ulja za masažu. Na potpuno prirodan i neinvazivan se način tijelu pomaže da se sam riješi viška masnih naslaga i viška vode u organizmu.


Na koje dijelove tijela se primjenjuje brazilska maderoterapija?

Ovaj se tretman može primijeniti na virtualno svim dijelovima tijela. Odlični rezultati se postižu u smanjenju masnih naslaga oko struka, jednako tako na natkoljenicama (butinama), te masnim nakupinama na leđima, dobiva se definicija i tonus ruku i nogu, te je posebno efikasna za oblikovanje stražnjice, pa ga neki još nazivaju i „brasilian butt lift“.

No, ono što je posebno zanimljivo jest da se brazilska maderoterapija primjenjuje i na licu i vratu, tretman za koji se koristi poseban set malih čašica.


Koje su prednosti brazilske maderoterapije?

Rastvaranje masnih stanica. Iako se sad ponavljamo, ne možemo dovoljno nahvaliti rezultate koje daje ovaj tretman, čak i kod onih dosadnih masnih naslaga kojih se drukčije nismo mogli riješiti.

Oblikovanje tijela. Osim što pomaže kod smanjenja naslaga celulita, brazilskom maderoterapijom postiže se lifting efekt, što znači da se istovremeno vraća tonus, posebice kada je riječ o struku, natkoljenicama, stražnjici i rukama.

Brža i bolja limfna drenaža. Tretman brazilske maderoterapije aktivirat će vaš limfni sustav, čiji je glavni zadatak odstranjivanje toksina iz tijela. Osim što prenosi masti iz probavnog sustava u krvotok, limfa igra veliku ulogu za naš imunitet, brani organizam od stranih mikroorganizama, izbacujući toksine iz organizma.

Bolja cirkulacija krvi. Brazilska maderoterapija svakako potiče cirkulaciju krvi, što ćete odmah i primijetiti. Samim time, ovim ćete tretmanom smanjiti ili u potpunosti otkloniti bolove u mišićima ili zglobovima, a koji vam se možda pojavljuju uslijed nedostatka cirkulacije.

Momentalni rezultati. Kod velike većine osoba rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Nema bolje motivacije nego kad se rezultati vide odmah!


Kako se pripremiti za tretman?

Kao i kod svakog drugog tretmana, nemojte konzumirati teške obroke dva sata prije dolaska. Ako ste baš gladni, radije pojedite neki lagani snack. Pijte više vode prije i svakako nakon tretmana, kako biste pomogli tijelu u odstranjivanju toksina.

Moramo napomenuti da ovaj tretman nije namijenjen trudnicama i dojiljama, kao niti osobama koje imaju problema s venama i trombozom. Molimo vas da našem terapeutu napomenete ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema, kako bi tretman maksimalno prilagodili vašim potrebama.


Što očekivati nakon tretmana?

Barem centimetar u obimu manje! 🙂 Ali osim toga, kako je ovo dubinski tretman, možete očekivati da ćete se nakon prvih tretmana osjećate umornima ili pomalo odsutnima. To je normalna reakcija tijela, s obzirom da brazilska maderoterapija značajno potiče cirkulaciju limfe i odstranjivanje toksina, a veći unos vode pomoći će i kod toga. Češće i obilnije mokrenje također spada u normalne reakcije tijela.


Brazilsku maderoterapiju u Studiju Noa izvodi naše licencirane terapeutkinje Ivana i Sabina. Rezervirajte svoj termin putem telefona na 091/516-3250, e-mailom na studionoa2010@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Facebook Messengera.

Cijena tretmana za određeni dio tijela (30 minuta) jest 20 eura, dok je tretman cijelog tijela (60 min) 35 eura.