BODY PEELING

BODY PEELING

Uklanjanje odumrlih stanica kože preporučuje se barem dvaput godišnje, po mogućnosti na proljeće i ujesen. K tome, peeling može poslužiti kao odlična uvertira u masažu.


Svako-toliko koži je potreban mali „booster“ kako bismo vratili njen sjaj i mekoću, a ukoliko niste ljubitelj invazivnih procedura, peeling je idealno rješenje. U postupku peelinga na prirodan se način otklanjaju odumrle stanice kože, te se potiče stvaranje „novih“ stanica te kolagena, pa slobodno možemo reći kako ovim tretmanom „pomlađujemo“ kožu.


Peeling se preporučuje svim osobama koje imaju problema sa suhom kožom, pojačanom pigmentacijom, aknama i proširenim porama, žele ukloniti sitne bore ili omogućiti koži oporavak oštećenja prouzročenog dugotrajnim sunčanjem. Ovaj tretman ne samo da pomaže koži u oporavku, već je hrani, hidrira i oživljava, te rezultira glatkom i sjajnom kožom zdravog izgleda. Stoga preporučujemo peeling kao odličnu uvertiru u masažu.


U studiju Noa koristimo prirodne peeling preparate Vesna’s Naturals, te u peeling tretmanu koristimo blend kadulje i smilja. Kombinacija ovih dvaju naših autohtonih biljaka nije slučajna. Kadulja ili kako je još nazivamo kuš ili žalfija jedna je od najljekovitijih mediteranskih biljaka, a zahvaljujući optimalnim klimatskim i geografskim uvjetima u kojima raste, dalmatinska kadulja smatra se jednom od najkvalitetnijih na svijetu. Kod starih je Grka i Rimljana kadulja imala status svete biljke, prvenstveno zbog brojnih ljekovitih svojstava, pa je bila obavezan lijek u svakoj kućnoj apoteci.


U tretmanu peelinga cijenjena nam je zbog njenog antibakterijskog i antigljivičnog djelovanja, te k tome smiruje, osvježava i okrepljuje, a poznata je i po tome što stimulira cirkulaciju.


Drugi ključni sastojak našeg peelinga je smilje, ljekovita biljka za koju se može reći da je „alfa i omega“ kada je u pitanju anti-aging u prirodnoj kozmetici. Ne čudi stoga što se u nekim zemljama naziva immortellom (besmrtnicom). U tretmanu peelinga, smilje nam je posebno važno zbog njegovog snažnog regenerativnog djelovanja, odnosno zbog obnavljanja oštećenih ili starih tkiva. K tome, baš kao i kadulja, djeluje protuupalno, a od davnina se koristi kao prirodno sredstvo protiv starenja kože i nastanka bora. Smilje se u tradicionalnoj medicini koristi i za zacjeljivanje rana i opeklina, za tretiranje akni, uboda insekata, psorijaze, ekcema i gljivičnih infekcija.


Osim smilja i kadulje, peeling sadrži i sitnu morsku sol, bademovo ulje, eterično ulje čajevca i eterično ulje kadulje, kako bi se postigao optimalan efekt.