Aroma spa masaža

Aroma spa masaža

Pridodamo li svim prednostima opuštajuće masaže još i elemente aromaterapije, rezultat je vrhunska masaža koja opušta tijelo i aktivira sva osjetila. Aroma spa masaža odličan je izbor ako ste pod stresom ili ako se osjećate umornima


Što je aroma spa masaža?
Tehnika masiranja u kojoj se koriste elementi klasične masaže, blagog pritiska, laganih pokreta, a kombiniraju se s elementima aromaterapije. Tijekom masaže koriste se potpuno prirodna esencijalna biljna ulja, koje tijelo upija putem kože, ali i putem osjetila mirisa, te na taj način kroz više receptora ova masaža potiče opuštanje mišića i otpuštanje nagomilanog stresa.


Što je aromaterapija?
Aromaterapija je metoda alternativne medicine koja koristi mirise u liječenju određenih zdravstvenih tegoba. Blagodati aromaterapije poznate su tisućama godina, još od drevnih vremena, te su ovaj način liječenja koristili stari Kinezi, Egipćani, Grci, Rimljani i brojni drugi narodi. Njihove metode koriste se i danas, prilagođene suvremenoj medicini, te se smatra kako aromaterapija pozitivno utječe na fizičko i emocionalno zdravlje. Aromaterapija se može primjenjivati kroz više vrsta tretmana (primjerice inhaliranjem, kupkama, maskama itd.), a u salonu Noa aromaterapiju primjenjujemo u masaži, u našem Aroma spa tretmanu.


Koja esencijalna ulja izabrati?
Prije početka tretmana, slobodno izrazite svoje preferencije što se tiče arome odnosno ulja koje će se koristiti za vrijeme trajanja masaže. Cilj masaže je opuštanje tijela i uma, pa slobodno predložite korištenje esencijalnog ulja čiji vam se miris najviše sviđa. Naš će vam terapeut rado preporučiti specifičnu aromu, imajući u vidu vaše eventualne tegobe. Neka od najčešće korištenih ulja u našem studiju i rezultata koji se njima postižu su:

  • Smiruju: lavanda, naranča
  • Podižu raspoloženje: kadulja, limunska trava
  • Podižu energiju: ružmarin, menta
  • Rasterećuje: eukaliptus


Kome je aroma spa masaža namijenjena?
Ovaj se tretman preporučuje svima koji su pod stresom ili se osjećaju umorno. Tretman se izvodi potpuno prirodnim eteričnim uljima, u opuštajućoj atmosferi. Rezultati su opušteno tijelo i um, stimulirana osjetila, te povećanje tjelesne energije. Ova se masaža također preporučuje za olakšanje tegoba uslijed PMS-a ili menopauze.

Ukoliko imate problema s dišnim putovima (poput primjerice astme), posebno osjetljivu kožu, posjekotine ili opekotine, svakako se konzultirajte s našim terapeutom prije početka tretmana.